To jeden z tych przepisów, przy których ciężko się namęczyć.
Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne.
Zachęcam do wypróbowania:)
Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne.
Zachęcam do wypróbowania:)
Składniki:
100 g mąki
100 g cukru brązowego
100 g miękkiego masła
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
6 moreli
Przygotowanie:
W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy po jednym jajku, a następnie partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy 2 łyżki mleka i dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy
(u mnie średnica 20 cm),
na wierzchu układamy wypestkowane i pokrojone morele.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 60 minut.
Dodajemy 2 łyżki mleka i dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy
(u mnie średnica 20 cm),
na wierzchu układamy wypestkowane i pokrojone morele.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 60 minut.
Gdy ciasto ostygnie oprószyć je cukrem pudrem.
Ja również uwielbiam takie ciasta, pychotka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Dziękuję i skorzystam z zaproszenia:):):)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż