Prosty pudding, którego nazwa to kombinacja bananów i toffi.
Uprzedzam, ekstremalnie słodki deser, przy którym ochoczo uaktywnił się mój mały "pomocnik";)
Uprzedzam, ekstremalnie słodki deser, przy którym ochoczo uaktywnił się mój mały "pomocnik";)
Składniki:
- paczka herbatników,
- puszka masy krówkowej
- 2 banany,
- 10 dkg masła,
- śmietana kremówka 30 %,
- czekolada do dekoracji
- paczka herbatników,
- puszka masy krówkowej
- 2 banany,
- 10 dkg masła,
- śmietana kremówka 30 %,
- czekolada do dekoracji
Przygotowanie:
Herbatniki kruszymy na miazgę i ucieramy z masłem. Do tortownicy wykładamy warstwę herbatnikową, porządnie dociskamy dłońmi,
żeby tworzyła zwartą całość.
Na wierzch wylewamy rozgrzaną wcześniej masę krówkową.
Banany kroimy w plasterki i układamy na masie toffi.
Ubijamy śmietanę 30% i wykładamy na wierzch deseru.
Całość dekorujemy tartą czekoladą, przykrywamy folią aluminiową i do lodówki.
Na wierzch wylewamy rozgrzaną wcześniej masę krówkową.
Banany kroimy w plasterki i układamy na masie toffi.
Ubijamy śmietanę 30% i wykładamy na wierzch deseru.
Całość dekorujemy tartą czekoladą, przykrywamy folią aluminiową i do lodówki.
znamy, uwielbiamy, tylko robimy na kruchym spodzie:)
OdpowiedzUsuń