Składniki:
- ciasto francuskie
- oliwki
- jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na paseczki o szerokości oliwki. Na środku paska kładziemy oliwkę i owijamy paseczkami ciasta z jednej i drugiej strony, następnie kładziemy kolejną oliwkę i tak dalej i tak dalej...;)
Ciasto francuskie dzielimy na paseczki o szerokości oliwki. Na środku paska kładziemy oliwkę i owijamy paseczkami ciasta z jednej i drugiej strony, następnie kładziemy kolejną oliwkę i tak dalej i tak dalej...;)
Tak przygotowane szaszłyki nabijamy na patyk do szaszłyków,
żeby nam się nie powykręcały.
Smarujemy jajem i wstawiamy na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Bardzo dekoracyjna przekąska :)
OdpowiedzUsuńJeszcze lepiej by wyglądała z nadzianymi oliwkami, ale niestety ktoś mi je wyjadł;)
OdpowiedzUsuń