wtorek, 14 stycznia 2014

Biusta kurczęce na dwa sposoby

Zaletą tego dania jest fakt, że z praktycznie tych samych składników za jednym zamachem otrzymujemy dwa różne smaki.

Smak Nr 1


Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka
- 250 g pieczarek
- cebula
- majonez
- żółty ser
- sól, pieprz


Przygotowanie:

Pierś z kurczaka kroimy na kilka płatów, lekko rozbijamy przyprawiamy solą, pieprzem
i podsmażamy na patelni. 
 Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę,  dodajemy pieczarki i chwilę podsmażamy.
 

Biusta kurczęce wykładamy na blachę, na nie układamy farsz. Następnie przykrywamy je majonezem i startym serem.
 Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. 


 
*********************************************************************************** 

Smak Nr 2

Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka
- marchewka
- pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- cebula
- majonez
- żółty ser
- sól, pieprz


Przygotowanie:

Pierś z kurczaka kroimy na kilka płatów, lekko rozbijamy przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni. 
 Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę,  dodajemy starte na tarce papryki i marchewkę i chwilę podsmażamy.
 

Biusta kurczęce wykładamy na blachę, na nie układamy farsz. Następnie przykrywamy je majonezem i startym serem.
 Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...