Zaletą tego dania jest fakt, że z praktycznie tych samych składników za jednym zamachem otrzymujemy dwa różne smaki.
Smak Nr 1
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 250 g pieczarek
- cebula
- majonez
- żółty ser
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na kilka płatów, lekko rozbijamy przyprawiamy solą, pieprzem
i podsmażamy na patelni.
Na
rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilę podsmażamy.
Biusta kurczęce wykładamy na blachę, na nie układamy farsz.
Następnie przykrywamy je majonezem i startym serem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni
przez około 20 minut.
***********************************************************************************
Smak Nr 2
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- marchewka
- pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- cebula
- majonez
- żółty ser
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na kilka płatów, lekko rozbijamy przyprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni.
Na
rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy starte na tarce papryki i marchewkę i chwilę podsmażamy.
Biusta kurczęce wykładamy na blachę, na nie układamy farsz.
Następnie przykrywamy je majonezem i startym serem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni
przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz