Ciasto 3 bit to raczej coś dla amatorów ekstremalnie słodkich ciast, ale smak można trochę zrównoważyć, używając zamiast herbatników krakersów. Nie jest wtedy, aż tak słodkie,
...a i można sobie pozwolić na kawałek więcej;)
...a i można sobie pozwolić na kawałek więcej;)
Ciasto proste, smaczne i przyjemne...
Składniki:
- 2 paczki krakersów
- 2 paczki krakersów
- gotowa masa kajmakowa
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 0,5 l mleka
- 2/3 kostki dobrego masła
- 500 ml śmietanki 30%
- tabliczka mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Masę kajmakową przed otwarciem, polecam zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód
Budynie gotujemy w 0,5 l mleka i po ostudzeniu poprzez ucieranie łączymy z masłem.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Ułożenie:
- na spód krakersy
- na spód krakersy
- karmel- masa kajmakowa
- krakersy
- masa budyniowa
- krakersy
- bita śmietana
- starta czekolada
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz