sobota, 23 sierpnia 2014

Ciasto z morelami

To jeden z tych przepisów, przy których ciężko się namęczyć.
Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne.
Zachęcam do wypróbowania:)


Składniki:

100 g mąki
100 g cukru brązowego
100 g miękkiego masła
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mleka
6 moreli

Przygotowanie:

W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy po jednym jajku, a następnie  partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. 
Dodajemy 2 łyżki mleka i dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 

(u mnie średnica 20 cm), 
na wierzchu układamy wypestkowane i pokrojone morele.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 60 minut.

Gdy ciasto ostygnie oprószyć je cukrem pudrem.







3 komentarze:

  1. Ja również uwielbiam takie ciasta, pychotka :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję i skorzystam z zaproszenia:):):)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglądają.
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS: Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...