Makowa gwiazda na francuskim cieście, niezwykle efektowna
i prosta w wykonaniu.
I muszę pochwalić, żeby się nie obrażały, 2 takie co udawały, że pomagały.
i prosta w wykonaniu.
I muszę pochwalić, żeby się nie obrażały, 2 takie co udawały, że pomagały.
Składniki:
- gotowa masa makowa
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- jajko
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy 2 koła takiej samej wielkości.
Na pierwszym kole wykładamy mak i przykrywamy drugim.
Ciasto nacinamy w parzystą liczbę trójkątów
(w moim przypadku 16)
Bierzemy po 2 trójkąty i zawijamy je w przeciwnych kierunkach.
Ciasto smarujemy jajkiem, przekładamy na blachę
i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut.
Rewelacja ! Proste, szybkie i efektowne ! Takie przepisy są najlepsze.
OdpowiedzUsuń