Prosty sposób na ciasto drożdżowe,
nie powiem, że szybki
ale wysiłek minimalny;)
Składniki:
-10 g drożdży,
- szklanka cukru,
- cukier waniliowy,
- 4 jajka,
-3/4 szklanki mleka,
- 4 szklanki mąki,
- śliwki, lukier (opcjonalnie).
- śliwki, lukier (opcjonalnie).
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wsypujemy wg kolejności,
(jajka wypadałoby rozbełtać;) przed wlaniem).
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką
i zostawiamy na noc w lodówce.
Rano ciasto dokładnie mieszamy, wlewamy do formy,
na wierzchu układamy owoce
i wstawiamy na 40 minut do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika.
na wierzchu układamy owoce
i wstawiamy na 40 minut do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz