środa, 11 grudnia 2013

Drożdżówka wieczorową porą...


Prosty sposób na ciasto drożdżowe, 
nie powiem, że szybki 
ale wysiłek minimalny;)




Składniki:

-10 g drożdży, 
- szklanka cukru,
- cukier waniliowy, 
- 4 jajka,
-3/4 szklanki mleka,
- 4 szklanki mąki, 
- śliwki, lukier (opcjonalnie).


Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypujemy wg kolejności, 
(jajka wypadałoby rozbełtać;) przed wlaniem).

Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką 
i zostawiamy na noc w lodówce.

Rano ciasto dokładnie mieszamy, wlewamy do formy, 
na wierzchu układamy owoce 
i wstawiamy na 40 minut do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...