- opakowanie mrożonego szpinaku około 450 g
- 4 jajka
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 2 serki np. Almette (smak wg uznania)
- opakowanie łososia w plastrach
- łyżeczka masła
Przygotowanie:
Szpinak przesmażamy na maśle. Dodajemy sól, pieprz i zmiażdżony czosnek.
Odstawiamy do wystudzenia.
Następnie do ostudzonego szpinaku dodajemy żółtka i ubite na sztywną pianę białka.
Mieszamy delikatnie i wylewamy na wyłożoną papierem blachę.
Wstawiamy na około 15 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Rozsmarowujemy serek i układamy łososia. Całość zawijamy w roladę.
Zawiniętą w folię spożywczą roladę wkładamy
na kilka godzin do lodówki.
na kilka godzin do lodówki.
Roladę kroimy w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz