wtorek, 24 grudnia 2013

Szpinakowa rolada z wędzonym łososiem.


Składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku około 450 g
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 serki np. Almette (smak wg uznania)
  • opakowanie łososia w plastrach
  • łyżeczka masła


 Przygotowanie:

Szpinak przesmażamy na maśle. Dodajemy  sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. 
Odstawiamy do wystudzenia.

Następnie do ostudzonego szpinaku dodajemy żółtka i ubite na sztywną pianę białka.
Mieszamy delikatnie i wylewamy na wyłożoną papierem blachę.


  Wstawiamy na około 15 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Rozsmarowujemy serek i układamy łososia. Całość zawijamy w roladę. 






Zawiniętą w folię spożywczą roladę wkładamy
na kilka godzin do lodówki. 
Roladę kroimy w plastry.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...