czwartek, 5 grudnia 2013

Maku smak, czyli makowiec po innemu;)

Niezwykle aromatyczne i smaczne ciasto, 
wilgotne w swej strukturze 
i bardzo proste w przygotowaniu.



Składniki:

gotowa masa makowa,
pół kostki masła,
pół szklanki mąki,
pół szklanki cukru,
5 jaj, 
4 jabłka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jaja, masło i cukier ucieramy mikserem na gładką masę, dodajemy masę makową.


 Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.


Tak przygotowane jabłka dodajemy do przygotowanej 
wcześniej masy, dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.


Masę przełożyć do wsmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą tortownicy. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.


Po godzinie....:)


Smacznego;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...