Składniki:
 
- 4 dojrzałe banany
- 100 g zmielonych migdałów
- 100 g zmielonych migdałów
- 100 g zmielonych orzechów włoskich
- 2 jajka
-pół szklanki cukru trzcinowego
- 2 jajka
-pół szklanki cukru trzcinowego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki cynamonu
Przygotowanie: 
3 banany obieramy ze skórki kroimy na kawałki i wrzucamy 
do miski. Następnie wlewamy roztrzepane jaja i wszystko razem miksujemy. 
W drugiej misce mieszamy zmielone orzechy, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. 
 Przelewamy
 masę bananową do suchej mieszanki i dokładnie mieszamy łyżką. 
  Banana 
kroimy na plasterki i układamy na wierzchu ciasta. 
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 45 
minut.
Smacznego:)
Chyba muszę tu zaglądać, moja bezglutenowa dieta czasem chciałaby słodyczy...
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie:)
OdpowiedzUsuń