Makowa gwiazda na francuskim cieście, niezwykle efektowna 
i prosta w wykonaniu.
I muszę pochwalić, żeby się nie obrażały, 2 takie co udawały, że pomagały.
i prosta w wykonaniu.
I muszę pochwalić, żeby się nie obrażały, 2 takie co udawały, że pomagały.
Składniki:
- gotowa masa makowa
 - 2 opakowania ciasta francuskiego
 - jajko
 
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy 2 koła takiej samej wielkości. 
Na  pierwszym kole wykładamy mak i przykrywamy drugim.  
Ciasto nacinamy w parzystą liczbę trójkątów 
(w moim przypadku 16) 
Bierzemy po 2 trójkąty i zawijamy je w przeciwnych kierunkach. 
Ciasto smarujemy jajkiem, przekładamy na blachę 
i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut. 
Rewelacja ! Proste, szybkie i efektowne ! Takie przepisy są najlepsze.
OdpowiedzUsuń